Monday, 7 July 2014

DETOX DAN RAMADHAN

Assalamualaikum dan salam Ramadhan.

Sudah seminggu kita berpuasa. ada apa-apa perubahan tak? Berat badan makin naik ke turun?

Ramadhan merupakan bulan yang sentiasa dinanti-nantikan oleh semua umat islam di seluruh dunia, di mana dengan berpuasa dapat menyucikan jiwa dan membersihkan segala dosa. Namun ada juga yang tidak tahu bahawa dengan berpuasa ini dapat menyah-toksinkan tubuh badan kita.

Kata orang, "perut adalah sarang penyakit". Antara perkara yang boleh membawa penyakit tersebut adalah makan secara berlebihan atau dalam kuantiti yang banyak. Berpuasa bukan sahaja dapat membantu badan dalam menyingkirkan pelbagai "racun atau toksin" yang ersarang dalam perut. Tetapi ia juga memberi ruang masa yang cukup kepada organ pencernaan seperti perut, usus dan hati untuk melakukan kerja-kerja pembersihan di samping, dapat memperbaiki mana-mana bahagian yang rosak akibat daripada pertambahan beban makanan harian yang dimakan.

TAHUKAH ANDA, PUASA SEBENARNYA ADALAH DETOX YANG PALING BERKESAN. SELAIN DAPAT MEMBERI KESAN POSITIF KEPADA KESIHATAN KITA!

Ketika berpuasa, lemak yang terkumpul di dalam badan akan diubah dan digunakan untuk memenuhi keperluan tenaga harian kita. Susulan dari proses tersebut, terjadinya pelepasan bahan-bahan kimia yang terikat dalam lemak, yang kemudiannya dikeluarkan melalui urin, najis dan keringat.


Proses ini dinamakan DETOKSIFIKASI, iaitu kemampuan tubuh untuk meneutralisasi dan menyahkan racun-racun yang terkumpul dalam badan. Proses ini berlaku pada usus besar, hati, ginjal, paru-paru, kelenjar dan kulit.


Selain itu, toksin daripada kolon, buah pinggang, pundi kencing, paru-paru dan kulit boleh dikeluarkan dari tubuh secara menyeluruh apabila berpuasa. Hasilnya, ia dapat melapangkan kesan sumbatan pada dinding salur-salur pernafasan dan pemakanan. Bekalan oksigen yang banyak menjadikan sel-sel lebih bertenaga. kitaran pembersihan ini adalah penting bagi sistem penghadaman yang sihat dan dapat mencegah barah usus.


JOM CEPATKAN PROSES DETOX DENGAN V8 SLIMMING FIBER X-TRA PLUS.


KELEBIHANNYA:

Badan akan rasa lebih ringan
Perut mula mengempis
Pembuangan air besar akan lebih lawas
Berat badan juga akan menurun dan akan mendapat berat badan yang diidamkan.


Sebarang pertanyaan atau pesanan boleh hubungi kami di :-

Email : frenzpharmacy@gmail.com
atau terus ke farmasi kami

Farmasi Az Zahra
(Frenz Pharmacy)
63, Jalan Perdana 4, 
Taman Pulai Perdana 2, 
81110 Kangkar Pulai, 
Johor Darul Takzim.

Office No : 07-5500049

"PREVENTION IS BETTER THAN CURE"

No comments: